Форуми за WordPress

2.8 не иска да изпраща ping и още проблеми (2 мнения)

1. cloxy
    Регистриран
    Публикувано преди 5 месеци #

Тази новата версия ще ме докара до нервна криза. Честно, за първи път съм разочарован от Wordpress.

Първо - проблеми с инсталацията на половината блогове. Всеки път различна грешка. Хостингите са различни. Накрая винаги опирам до ръчна преинсталация.

Но проблемът ми е, че от 11 блога на различни сървъри, след ъпдейт никой не изпраща rpc ping на където и да е. А за мен е важно, защото имам системи, които разчитат на този ping, за да точат rss и подобни.

И последно, не че е особен проблем, но защо не мога да изтрия topbloglog, който ми се добави автоматично, от списъка с адресите на пингване? Повечето ми блогове не са одобрени там и няма нужда да ping-вам.

2. dragunoff
    Модератор
    Публикувано преди 5 месеци #

На първите две неща не мога да ти дам точен отговор, но бих те посъветвал да не бъзрзаш с обновяването веднага щом излезе нова версия - понякога е разумно да се изчака известно време, за да се избегнат подобни проблеми.

Колкото до премахването на topbloglog - в директория wp-content/languages има файл bg_BG.php, отвори го и коментирай (или премахни) този ред от него:

add_filter('option_ping_sites', 'bg_ping_services_add_option');

Или във файла functions.php на темата ти, добави такъв ред:

remove_filter('option_ping_sites', 'bg_ping_services_add_option');

Така няма да ти се налага да променяш файла, който идва с дистрибуцията.

Отговор

Трябва да влезете за да пишете.

About this Topic

Tags